Novinky

hou moc dobrú náladu mám !!! ROzmýšľam, že by som pre vás začala natáčať videá alebo niečo fotit :)...čo vy na to?

streda 1. septembra 2010

Modelkou?

MODELKA

Zvyčajne to začína tým, že prídeš do veku, keď sa začneš maľovať, upravovať si vlasy, požičiavať si mamin rúž a obliekať si šaty pre dospelé ženy. A potom: Prečo tieto tvoje kreácie nezvečniťa neurobiť z nich fotku? A takto sa stále fotíš a jeden deň pôjdeš za mamou a celkom vážne jej povieš: " Mami, ja by som chcela byť modelka!" Tvoja mama sa len pousmeje. A všetci, ktorýmto povieš. Pretože oni vedia, že modelkou je byť ťažké, náročné a ty možno nai nemáš predstavu o tom, čo to vlastne všetko obnáša. Ale, ty to už asi teraz vieš, a ja ti ešte poradím, ako na to :
1. Ako sa môžem prihlásiť do modelingu?
Na veľa stránkach nájdeš články, kde ti nahovárajú, že si ťa môže niekto vybrať na ulici. Zastaví ťa, ponúkni ti vizitku a už si aj v modelingovom svete. No v svete reality, v dnešnom svete to reálne nie je. Ibaže by ti veľmi prialo šťastie. Teraz je už veľmi veľa pekných, zmaľovaných dievčat, ktoré by možno mohli byť modelky a tak musíš ísť na to inak. Ak si myslíš, že si zaujímavý typ,máš na to postavu, máš výšku nad 168 cm a vek aspoň nad 12-13 rokov, vyber si vhodnú agentúru. Alebo, urob si jednu fotku tvojej postavy v plavkách(nie vyzývavú) a druhú fotku tvojej nenalíčenej tváre(bez make-upu) a pošli ju na mail vybranej agentúry( napr. Elite Model Look, atď.) A čakaj na odpoveď. Ak príde záporná,nezúfaj, hľadaj ďalej, ver si. Nestrať sebavedomie. Ak príde kladná, graulujem. Možno sa ti práve otvárajú brány do sveta neprajného modelingu a tvrdej práce.
2. Čo potom?                    
No, čo potom? Dohodneš si s agentkou stretnutie, na ktoré v prípade tvojej neplnoletosti musíš prísť s rodičom, urobia ti fotky, porozprávate sa. Ak ide všetko v poriadku, dajú vám podpísať zmluvu.  Dobre si prečínaj obsah z znenie.Avšak pdopisom tvojho rodiča sa vlastne stávaš tovarom agentúry, niečím, čo chcú predať, aby sa im vrátili peniaze investované do teba. je dôležité, či si typ, ktorý práve letí. Možno blondína, možno bruneta, výrazné črty tváre? Možno s tým na castingoch uspeješ. Agentúra ti dá rozvrh a časový harmonogram castingov, a ty ich budeš musieť všetky stíhať, platiť, lebo si ešte len začínajúca modelka bez mena, bez tváre. Bez značky. Ak uspeješ, budeš sa tešiť zo svojho prvého zárobku. Tvoje meno, tvár, sa stané atraktívnym tovarom, o ktorý sa budú byť všetky agentúry. Možno. Alebo nafotíš jednú kolkeciu a to bude koniec. Koniec tvojej veľkej cesty stať sa modelkou
3. Ako zvládnuť konkurzy

Veľa populárnych súčasných modeliek začínalo svoju kariéru práve na konkurzoch. Niektoré konkurzy organizujú módne časopisy, iné agentúry, niekedy vyhľadá dievčatá scaut a niektoré dievčence naberú odvahu a samy oslovia agentúru. Napr. Heide Klumová sa preslávila tým, že vyhrala konkurz organizovaný časopisom PETRA, Eva Hertzigova našla svoju príležitosť cez agentúru MADISON atď. Medzi najdôležitejšie konkurzy, ktoré majú svetovú úroveň, patria súťaže Elite Model Look. Každoročne ich organizuje svetoznáma agentúra Elite, ktorá podpisuje exkluzívny kontrakt pre víťazky. Na konkurzoch Elite Model Look, ktoré boli predtým známe ako The Look of the Year začínalo veľa populárnych modeliek ako Gisele Bundchenová, Stephanie Seymourová a Cindy Crawfordová.
Nestačí však byť iba krásna, každá súťaž má svoj program, svoje pravidlá, svoju choreografiu. Preto, ak chcete byť modelky, mali by ste sa od detstva starať o svoju pohybovú kultúru, hudobné vzdelanie, učiť sa jazyky a prirodzenú komunikáciu. To je najlepšia cesta ako zvíťaziť. A netreba mať veľké oči. Vo svetovom modelingovom biznise nemusíte hrať prvé husle. Zboristky sa tiež nemajú najhoršie.

4. Dve tváre modelingu, ktoré musíš poznať!
Kate Moss. Určite si o nej počula. Áno? Tak potom vieš aj to, že aj ona bola jedna z tých všetkých modeliek, ktoré podlahli drogám. Svet modelingu je neúprosný, plný závisti, odriekania. Pekné šaty, to je len hra. Si tovar. Ak niekoho omrzíš, dostrčí ťa bez "ďakujem" a "dovidenia". Takže, stále chceš byť modelka? Ak áno, držím ti palce, aby si to zvádla. Možno raz pôjdem do mesta a z autobusu uvidím, ako na mňa z bigboardu hladíš ty. S úsmevom na tvári, no len máloktorí vedia, že za tými úsmevmi sa skrýva kopa tvrdej práce.

Aj po tom čo si si tento príspevok prečítal/a a stále chceš byť model/ka, potom ti už vôbec nič nezabráni v splnení tvojho sna!:) Ja som tiež ten prípad:D

LUFINKA :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára